SHUT UP! You Are Perfect Enough!



Wohaaa..
Tajuk kali ni macam ape jee.
Okay, straight to the point.

Pernah tak rasa macam ni:

Aku tak secantik dia. Muka aku buruk sangatt..

Aku tak sehandsome dia. Jerawat batu nisan banyak kat muke aku..

Aku tak sepandai dia. 1 + 100 pon aku tak tau.. Bodohnye aku ni..

Aku tak sefemes dia. Member bilik aku pon tak kenal sape aku.. Dia tu, semua orang kenal, semua nak kawan ngan die..

Kalau pernah, meh aku nak bebel siket..

SO WHAT kalau korang tak cantik, tak hensem macam aku, tak pandai, tak femes? Kau ingat die tu perfect sangat ke hah? Kau ingat dia tu bagus sangat ke?

Hello?? Allah jadikan setiap manusia tu ada benda yang boleh diorang banggakan. For instance, cuba tenung muka korang dekat cermin dalam jamban tu. Perhatikan betul-betul. There must be one place yang cantik, Allah bagi kat korang. 

Kalau mata korang tu sepet macam keldai, maybe hidung korang mancung. Kalau bibir korang besar sangat kalah Angelina Jolie tu, maybe kulit muka korang putih bersih berseri-seri. Believe me, there must be somewhere.


Dah jumpa kat mana?? Baguslah. Appreciate it. Alhamdulillah ;)

Jangan kerana orang lain lebih baik dari korang dalam certain things, korang hina ciptaan Allah. Menghina kekurangan diri sendiri tu sama la macam korang hina apa yang Allah cipta.

Kalaulah korang ni lembab mengalahkan cipanzi, tahap ke-tidak-pandai-an korang tu memang dah sampai takat membimbangkan, sampai korang rasa down dengan diri sendiri bila tengok orang lain, cuba fikirkan..

Kenapa la aku ni lembab sangat?

Kenapa la aku ni ****h sangat??

Then, berusahalah untuk menjadi seperti orang lain. Maybe korang will be better than them? Who knows kan?

Jadikanlah kelebihan orang lain tu sebagai perangsang kepada kita untuk menjadi lebih baik. Tapi, jangan le pegi buat bedah plastik pulak semata-mata nak muke come lotey. Tu dah berdosa la pulak, mengubah ciptaan Dia.

I think, sampai sini je untuk hari ni. Thats all, tyvm :)

Yang ni memang aku jeles dengan kehenseman dia ><

Nota Mata: Hargailah apa yang anda miliki sebelum ia hilang dibawa lari :)

arigato haikk sudi bace :)

11 comment[s]:

Lissa LaLissa said...

yeapp., bersyukur apa ada nyaa.. hee. be yourself is more than enough., :)

nuramalina mohdazam said...

aiyakkk,sabar!jangan rase rendah diri sangat!nanti orang selalu pijak kepala kita.just jadi diri sendiri is better :)

Sue Azmi said...

@Lissa LaLissa Haah. Act as What You Are :)

@nuramalina mohdazam Btol, betul. Im agreed! Act as What You Are :D

Puteri Afiqah said...

nice entry :)
kdg2 pernah jugak rasa cenggitu.. tapi bile fikir2 balik, ciptaan Allah tu semuanya indah

#sesungguhnya manusia tu sebaik- baik kejadian ^^

missh chiorika said...

setiap manusiaa ade kekurangan dan kelebihann :)
bersyukur dengann apa yang adaa ...

Sue Azmi said...

@Puteri Afiqah Thanks. Haah, sesungguhnya manusia adalah sebaik-baik penciptaan ;)

@missh chiorika Agreed. Manusia ini tak sempurna, tp bersyukurlah dengan apa yang ada :DD

Nabila Aziz said...

Awesome entry , congrats :3

ukhti_faiqah said...

yeah !
terasa,terasa,terasa :D
terima kasih menyedarkan, sue :)
everybody have their own speciality ;)

Sue Azmi said...

@Nabila Aziz Arigato :3

@ukhti_faiqah Lebih baik sedar even dah lewat drpd tak sedar langsung ;)

missh chiorika said...

menghargai apa yang adaa :)

ASHAZMI. said...

@missh chiorika that is right :)

Post a Comment

Jot down whatever you want. I will published your comments once i check them out!

ASHAZMI's Priority.