Kesian kau, kambing..


Kambing? Kenapa kambing?? Ikutilah ceritaku ini..

Kat sekolah aku ni, ade sorang minah ni. Cantik, tudung labuh n luarannya memang perfect la kalau tengok sekilas. Tapi, tak siapa tahu dalamannya except minah-minah yang ada dekat dengan dia. Aku merupakan antara minah-minah tu.

Dari pengamatan aku, aku tak akan suka dekat dia walaupun untuk 1 hari. Kenapa??

Story 1

Aku    : Minah, kenapa kau tak pergi makan tadi? Kang masuk angin susahh..
Minah : *Jeling macam kambing*

STORY 2

Aku     : Minah, macam mane meeting smalam??
Minah : Ok je. Tapi kan, time nak lantik ajk tadi, mamat dok sebut nama saya je. Die cakap, minah tu, minah tu. Yang MC tu pulak macam paksa saya jadi ajk je.. Saya angguk je la.
Aku     : Sengih je la..  *dalam hati* Perasan orang kenal sangat dengan dia. Kambing lagi hot la!!

STORY 3

Aku      : Dah siap berdiri kat tepi meja depan sekali nak pergi tasmi' ngan ustaz. Sebab dah lama sangat orang tu tasmi', aku duduk la dulu kan.
Minah  : Dengan muka toya macam kambing terus pergi tasmi' padahal dah nampak aku berdiri tepi dia tadi.
Aku      : *dalam hati* perangai tak ubah macam kambing!

MORAL OF STORY: Elakkan dari sifat suka menjeling macam kambing, perasan hot macam kambing and selfish macam kambing. Yang paling penting: JANGAN JADI KAMBING!! 

Kbai, Assalamualaikum..


arigato haikk sudi bace :)

7 comment[s]:

Anisa Anuar said...

kambing, kambing...

ukhti_faiqah said...

wow, sape ni..? cam dapat teka jea... haha,,,
kalau betul tekaan saya, kita adalah sama :D

Lissa LaLissa said...

kesian kambing,. hehe

Yowanda Erlangga said...

Tigatag :kenapa di panggil kambing :o

Mime MF said...

haha jgn jadi kambing..mihmih
kambing: apa saloh den?

cik natasya (: said...

alahai kambing...

Sue Azmi said...

@ all above : Kali ni kambing jadik mangse eden. Huhu, kesiann..

Post a Comment

Jot down whatever you want. I will published your comments once i check them out!

ASHAZMI's Priority.