Put your head down!


Selamat malam semua. Straight to de point, aku bengang sangat dengan sorang akak ni. Bukan nak cakap ape, even nak marah sekalipun jangan out of the line ok. Cerita dia macam ni:

Ada dua orang muhammad bin salleh datang maktab aku. They will stay for 8 months, tak silap. Dorang pegang IGCSE form 2 ngan form 1. Biasa lah kan, bila time orang luar datang maktab, mula lah kami mencapubkan diri nak jumpa orang tu. Even mat bangla sekalipun. Nilah ragam budak asrama = =

Ok, senario ni terjadi time ni.. Time tu aku kat dewan selera nak makan tengahari. Kelas aku keluar lambat sikit sebab ada kelas maths. Time aku nak amik nasi, tiba2 diorang datang towards me. Aku ni macam nak meletop-letop dahh. Aaaaaa, handsomenyaaaa !! They are James and Ollie, from UK I bet. Ollie is so cute! His face is exactly like..

GREYSON CHANCE

 Sape tak kenal GC? OMA, memang tersangat handsome. And they ae very very very young. 18.

And guess what?? They said hello to me. Aku dah macam nak cair time tu.. Then, diorang blah. Budak-budak lain yang tengah makan semua dok usha diorang and DS tu mula bising untuk beberapa ketika. Pastu, mula la aku buat onar ngan budak-budak kelas aku, cakap aku cakap ngan diorang. Even cakap hello je, tetap ada conversation yang berlaku kan? Lol

Malam tu kat surau, tiba-tiba akak tu buat rollcall. Ada pulak dia nak marah batch aku sebab buat bising kat DS tadi. Eh, bukan ke kat DS tu ada ramai batch ke hah? Dah la dia spesifikkan, siap mention nama batch aku lagi. Tau tak, sebenarnya batch dia tu yang lagi teruk? Ustaz Hafis sendiri cakap, ada budak pompuan buat hal, pegi main bola ngan James and Ollie tu. And? Yeah, budak tu ialah dalam kalangan batch akak tu. Aku sendiri yang pegi korek ngan budak batch tu. Tak malu ke, kalau semua tahu yang batch dia buat hal tak senonoh? Yang nak marah batch orang lain pun, tengok la batch sendiri. Ni yang nak marah.

Kau nak main ngan die ke, nak buat dodol ngan dia ke, aku tak heran la. Tapi, please la.. Marah biar bertempat. Aku tahu la batch aku ni teruk tu banyak. Jangan la sampai menghukum membuta tuli. Ok la, malas nak kenang lama lama. Gudbai.

Dictionary  -Muhammad bin Salleh: Mat Saleh

arigato haikk sudi bace :)

3 comment[s]:

ukhti_faiqah said...

haha,, totally agreed :)sengal betul la,, mentang2 vatch kita happening,, jeles ke,, ? haha,, sabo je lah ,
#dugaan buat kita semua ;)

Sue Azmi said...

@ukhti_faiqah Oh yeah, insyaAlah ada hikmah di sebalik semuanya ;)

ukhti_faiqah said...

@Sue Azmi ha'ah,, mudah mudahan..
#tetiba batch kita jadi sombong gila ngan james and ollie :p haha

Post a Comment

Jot down whatever you want. I will published your comments once i check them out!

ASHAZMI's Priority.