Harapan Maktab. Eh #$%^&*


Dah kat maktab aku sekarang. Mood kemalasan masih melanda diri ini walaupun tahun 2013 antara tahun terpenting dalam sejarah hidup. Euw euw. Semalam ada official assembly, penutup Pre-Orientasi. Kalau dah ada assembly, mesti la ada pengetuanya dok? Bila pengetua ada, ular paling panjang pon ada. Eh eh? Mean, ucapannya mesti la menyusul kann. Huhu. Ngantok? Of kos la, eh eh? Semalam tak sangadd, sebab assembly before tengahari. Emosi masih dalam keadaan stabil, alhamdulillah :p

Bersemangat gile kot pengetua berucap. Macam nak masok contest pidato peringkat planet pon ada gayanya,. Lol. 3x dia ulang, mana calon PMR? Mana tingkatan 3? Mana sue? Tahun ni, kita akan melakar sejarah sebagai sekolah pertama yang mendapat keputusan straight 9A's for PMR. Hoh, amik ekau. Peringkat DUNIA. ?? Juga mencoret sejarah mendapat GPS 1.0 tahun ni. *GPS tu adalah drpd kamus peribadi aku. Tak payah komen, aku tau tu mengarut* Huh, memang konpem aku ngan konco-konco aku kene struggle sampai pengsan la ni = =

Lagi .. lagi. Beliau ckap pasal projek tahun ni la, aktiviti la.. Semuanya makan masa , tak silap about one and half hour maybe? Memang tebik spring, berdiri + cakap selama sejam setengah. Aku ni, 15 minit pon dah macam Menara Condong kat Dubai tu dah kott. Eh? Kat Teluk Kenyir la. Bukan jugak? Ntah, sebenarnya aku lupa kat mana :p

Bila teringatkan study, beribu penyakit melanda. Omaigodd Ya Allah, sengalnyee. Diri ini masih belum bisa menerima ketentuan, tahun ini merupakan sebuah peperangan, untukku buktikan kepada semua insan, termasuk kambing dan ikan, bahawa aku bisa menjadi contoh pegangan. Ohh, kebengongan malanda lagi. Maaf kepada semua.

Selamat berjuang kepada semua calon UPSR, PMR, SPM, STPM dan juga yang nak jadi PM. Oppss, terlebih sudah. Haha. Okay lah, untuk mengelakkan diri ini daripada terus melalut macam kambing, ada bagusnya diriku mengundur diri daripada menjadi kambing. Eh eh?? Kbai, Assalamualaikum.

Nota Hidung: Maaf kepada kambing kerana menjadi mangsa aku secara bertalu-talu pada hari ini. Bacalah surah al-Kahf hari ni.. Jum'ah Mubarak.

arigato haikk sudi bace :)

4 comment[s]:

sabella mohamad said...

adik , belajar leklok ye . akak da jadi lepasan spm dah . hihi seronaknyeee ;p

Nurulee said...

Wish you luck =D

miss nino . said...

bestnya :)

ukhti_faiqah said...

wahai classmateku,, huhu,, berdebor rasanya bila baca enrty ni, teringat balik harapan demi harapan,, waaahh !!
wish us luck ;)

Post a Comment

Jot down whatever you want. I will published your comments once i check them out!

ASHAZMI's Priority.